להלן תקציר מאמר שפורסם באתר www.acupuncture.com (אחד האתרים המובילים בתחום הרפואה הסינית). את המאמר המלא כתב Dr. Maoshing Ni וניתן לקרוא את כולו (באנגלית) כאן.
אני בחרתי להגיש לכם את המנה העיקרית של המאמר.. חמשת המזונות הביתיים שנמצאו כיעילים ביותר להורדת רמות כולסטרול LDL בדם:
- תפוחים: מחקר שנערך בפינלנד כדי לקבוע האם תפוחים יכולים להוריד כולסטרול קבע כי אכילת שלושה תפוחים ביום במשך שלושה חודשים יכול לעזור בהורדת ברמת הכולסטרול בכעשרים נקודות. התפוח עשיר בפקטין, שהוא המקור של סיבים תזונתיים שימשכו LDL מתוך המערכת. כמו כן, quercetin, חומר נוגד חמצון, עוזר למנוע את כמות ה-LDL בדם.
2. תרד: תרד, יחד עם ירקות בעלי עלים ירוקים אחרים, מכיל carotenoid בשם לוטאין. לוטאין נמצא כיעיל למניעת הצטברות של הכולסטרול בדם.
- שיבולת שועל: שיבולת שועל או דגנים מלאים, כמו חיטה מלאה, מלאים בתכולת סיבים גבוהה. בעוד מחיטה מלאה מסייעת בהורדת כולסטרול, שיבולת שועל מכילה יותר סיבים מסיסים ולכן קיים סיכוי גדול יותר להפחית את רמות הכולסטרול LDL. חשוב להקפיד לאכול את שיבולת השועל עצמה ולא חטיפי גרנולה..
-
ריבת תפוזים ביתית (עם הקליפה): אתם בטח מופתעיםJ אך ריבה תפוזים הכוללת את הקליפה הכתומה של התפוז מכילה תרכובות בשם flavones polymethoxylated (PMFs). PMFs נמצאים פיגמנט של קליפת תפוז ו אחראים בהורדת כולסטרול רע וללא הפחתת הכולסטרול "הטוב".
5. תה ירוק: תה ירוק מועיל לדברים בגוף והינו אחד מצמחי המרפא הנחקרים בעולם. אפילו שתיית כוס תה ירוק אחת מדי יום תועיל להורדת הכולסטרול LDL.
לסיכום – תפוחים ותה ירוק הם הדברים הפשוטים ביותר ליישום, את התרד ושיבולת השועל צריך להתחיל ולסגל אל תוך שגרת התזונה שלנו.. ולקינוח – אין כמו ריבת תפוזים ביתית !