ב 24.12.09 לאחר שהמחשבה התגלגלה בראשי כחודשיים יצרתי עצומה הקוראת להכרתו והסדרתו האקדמית של תחום הרפואה הסינית.
תחילה חשבתי שאין צורך לקשר אותי לעצומה על מנת להשאיר אותה א-פוליטית, כזו שאינה למען תועלת אישית או פירסומית וזו עדיין שאיפתי, אך מאחר וקיבלתי פניות לגיטימיות למען הצגת כותבי העצומה החלטתי לכתוב מאמר זה ולהציג אותי ואת דעתי.
חוק הדיקור מתגלגל כבר שנים ללא התקדמות ניכרת לעין בעוד תחום הרפואה הסינית עשה קפיצה משמעותית אל תוך ההכרה הציבורית והנו תחום רפואי לגיטימי בקופות החולים ובמרפאות החוץ של בתי החולים.
מזה זמן מה חשבתי שצריך לפנות ישירות לציבור.. שכן להבנתי, רק קריאה גדולה תשיג תוצאות.
לפעמים העגלה תקועה בבוץ וצריכה רק עוד דחיפה קלה.. אמנם אני לא בטוח שזה המצב אך לאחר שנחשפתי להחלטת המל"ג העצומה פשוט נכתבה מעצמה. לאחר מכן היא נשלחה למספר מטפלים חברים לשם קריאה ופידבק ובסיכומו של דבר התגבשה למה שהיא היום – קריאה פשוטה למען ההכרה ומיסוד תחום הרפואה הסינית.
אין בעצומה לקרוא לפתרון מסוים שכן ברור שהדברים מסובכים ושישנם אנשים שעוסקים ברצינות לקידום הנושא, רצוני היה להגיע למכנה המשותף הרחב ביותר על מנת שכל קורא ישמח לחתום.
העצומה נוצרה להראות את ההזדהות של הציבור עם המטפלים ברפואה הסינית שמשקיעים, זמן וכסף בלימוד מקצוע, ובסופו של דבר מקבלים תעודה שאינה מוכרת על ידי המדינה, בעוד שבפועל המדינה והמוסדות הרפואיים השונים, נהנים וכבר הכירו בחשיבותה (וכן גם משתמשים בה גם מתוך ראיה כלכלית).
כמו כן, אצלי לפחות קיימת התחושה שקהל המטפלים נשאר מחוץ לחדר הדיונים.. ולא משותף בהתקדמות או בהשגות השונות הקיימות והרגשתי צורך לעשות מעשה.
כל מה שהעצומה מבקשת זה לתת דחיפה למשא ומתן שכבר מתקיים, בין אם למיסוד אקדמי ובין אם להכרה ומתן רישיון למטפל הבוגר מאחת המכללות המוכרות, כזה שלמד 3-4 שנים בהיקף של 3500 שעות לימוד ולא קורס קצר.
איני מזוהה עם אף אחת מהמכללות, וכרגע איני חבר באגודה לרפואה סינית (אם כי אני מתכנן להרשם בקרוב), העצומה נכתבה על ידי בלבד, ולמען רתימת הציבור לטובת תחום הרפואה הסינית. כמטפל השואף להמשיך ללמוד ולהתפתח – הכרה ממסדית היא הכרח מבחינתי..
בכוונתי להגיש אותה למל"ג, לסגן השר ליצמן לשר גדעון סער, ולשלוח אותה במייל לכל שר שאמצא את כתובת המייל שלו (וזו לא בעיה להשיג), לאגודה לרפואה סינית ולכל אחת מהמכללות הפועלת בארץ..
אני קורא לכל מי שחותם להפיץ את העצומה שכן רק כך נגיע למספר משמעותי והקריאה הברורה מאליה שלנו לא תדעך.
להלן תוכן העצומה ובתחתיתו קישור לחתימה, אודה לכם באם תחתמו ותפיצו את העצומה לעוד אנשים שיחתמו.
"ב 15.12.2009 החליטה המועצה להשכלה גבוהה שלא להכיר ולמסד אקדמית את לימודי הרפואה המשלימה וקבעה כי לא קיים בסיס מדעי לרפואה המשלימה שמחייב לבצע אקדמיזציה של התחום וזאת בניגוד להמלצותיה של הוועדה לבחינה כוללת של תחום הרפואה המשלימה.
בעצומה זו אנו קוראים למשרד הבריאות ולמועצה להשכלה גבוהה להפריד ולהבדיל בין הרפואה הסינית לשאר המקצועות המוכרים תחת חוק הרפואה המשלימה, ועל ידי כך לאפשר הכרה ולאחר מכן מיסוד אקדמי לתחום הרפואה הסינית.
הסיבות להפרדת הרפואה הסינית רבות ואינן באות להפחית מרפואות אחרות בתחום הרפואה המשלימה, להלן מספר סיבות עיקריות:
1- בשנים האחרונות הרפואה הסינית בארץ התפתחה מאוד וכבר נמצאת עמוק בקופות החולים ובתי החולים.
2- בארצות הברית וגם בארץ הרפואה הסינית היא התחום המומלץ ביותר על ידי רופאים מבין מקצועות הרפואה המשלימה.
3- הרפואה הסינית היא התחום הנחקר ביותר בעולם, מבין מקצועות הרפואה המשלימה, ובעלת תוצאות מוכחות שהוכרו על ידי ארגון הבריאות העולמי.
4- הרפואה הסינית נהנית מוותק של כ 4000 שנה ושרדה והתפשטה בשל יעילותה. (זהו המחקר הרפואי הארוך והמוצלח ביותר, גם אם אינו עומד בשפת המחקר שהתפתחה ב 400 השנה האחרונות).
5- בארץ מסלול הלימודים במכללות נפרש על 3-4 שנים עם כ- 3500 שעות לימוד אקדמיות ומאפשר הכרה בדרך דומה לזו שנערכה בארצות הברית ובאוסטרליה.
כיצד ניתן להתעלם מהצורך של הציבור לדעת שהמטפל המדקר אותו בקופת החולים, במרפאות החוץ של בתי החולים או בקליניקות הפרטיות עבר הכשרה בעלת סטנדרטיזציה אקדמית, וקיבל רישיון המוכר על ידי המדינה?
כל שאנו דורשים הוא שתחום הרפואה הסינית יוכר על ידי משרד הבריאות והמועצה להשכלה גבוהה ושהללו, ביחד עם הגורמים המקצועיים ברפואה הסינית, יקבעו סטנדרטים אקדמיים להכשרת המטפלים בתחום שכבר אי אפשר להתכחש להיותו פרא-רפואי."
תודה לכל מי שחתם:) ונשמח אם תפיצו את כתובת העצומה.
מטפל ומרצה לרפואה סינית
לחתימה על העצומה – לחצ\י כאן